Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.08.2010 22:45 - Северна Корея- тоталният ужас
Автор: depressor Категория: Политика   
Прочетен: 2391 Коментари: 3 Гласове:
0



Покрай световното и загубата на отбора на НРСК от Португалия със 7:0 тръгнаха шеги как когато се върнат у дома футболистите ще бъдат разстреляни или пратени в мини. Лошото е, че това не е шега- треньорът наистина беше изпратен в трудов лагер, а на футболистите се гледа като на отрепки. Реалността в Северна Корея е чудовищна, предполагам това не е изненада за никого. Но замисляме ли се всъщност точно колко е жесток режимът там? Представете си следното:

Раждате се бедни. Растете, разбира се-гладувайки, в една среда, в която няма нищо човешко. В същото време постоянно, до полудяване, ви се повтаря, че „Великият Вожд” е бог и вие трябва да му се кланяте като на такъв. Внушава ви се кръвна омраза срещу вашите сънародници от Южна Корея. Не можете да пътувате никъде. Партията контролира дори личният ви живот. Нямате достъп до информация, до медицински грижи, до нормално образование. Има периоди, в които държавата е на ръба на разрухата и няма дори храна. Настъпва глад и ако оцелеете достатъчно дълго, за да дочакате АМЕРИКАНСКИТЕ хуманитарни помощи, можете да погребете децата си, които не са имали този късмет.

Предполагам ви дадох идея какво се случва там. През юли напрежението ескалира до степен заплахи за ядрени удари - Заплахи за Свещена война . Ако се стигне до размяна на ядрени удари... Жертвите ще са милиони. Милиони невинни, чиито живот ще бъде отнет заради няколко гнусни военни боклука, начело с Ким Чен Ир.

И въпреки бруталната реалност в тази държава и потенциалният геноцид, за тези проблеми се говори твърде рядко. А когато все пак се спомене, има едно настроение, дори в масмедиите, което сякаш казва „ненормалниците от СК заплашват невинни хора с масово унищожение”. И ние не си даваме сметка ,че 24-те милиона жители на страната всъщност също са невинни-виновните там са предводителите на режима.

Защо трябва да ни интересува всичко това?

Ако са вас човешкият живот има стойност, то не би трябвало да сте съгласни с положението в НРСК. Да, България също е зле, но това не е причина да не ни пука за всички онези животи, които са на карта. Защото ако искаме светът да е по-добро място, трябва всички обитатели на същия този свят да сме малко по-добри, по-милосърдни, по-готови да помогнем на човек в нужда.

В противен случай сме обречени.




Depressor




Тагове:   смърт,   ужас,   болка,   авторитарен,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. raders - Наистина човешко. Невъобразим ...
25.08.2010 00:02
Наистина човешко. Невъобразим ужас е да се живее в тоталитарна държава, но някои хора удобно забравят всичко. Наистина робството се превръща в оскотяване.
цитирай
2. анонимен - как ги пишете тия неща...
23.11.2010 23:20
Как може да пишеш за ужасите някъде по света след като едва едва можеш да посочиш на картата точното място а да не говорим да си ходил там.
НЕ твътдя, че в северна корея няма сериозни ограничения за населението, но мога да ви уверя, че пропагандната машина рабити както там така и от другата страна мозъците ни са така мощно промити от средствата за масова информация (не само относно Северна Корея) и новините са така редактирани че насочват начина ни на мислене в определена посока създавайки илюзията за това,че ние живеем в "правилното" обшество. Помислете върху това.
цитирай
3. depressor - Към анонимен
27.11.2010 13:43
Не смятам, че се познаваме, ако не е така ще ви помоля да се представите? А в случай, че не се познаваме едва ли можете да оцените географската ми култура и това дали мога да посоча Северна корея на световната карта. Или може би бъркам? А по повод пропагандата ще ви попитам нещо-илюзия и пропаганда ли са хуманитарните помощи за там? Гледали ли сте документалния филм "Defilada" (Парадът)? Този филм е направен напълно според инструкциите на властите в НРСК, не е снимано нищо "забранено"(впрочем според вас снимките на мизерията там, правени от чуждестранни екипи също са пропаганда, нали?). И именно направения според тези инструкции филм разкрива най-добре реалността там. Говорите за промиване на мозъци, а нямате базови познания по този въпрос. Сигурно ме смятате за един от хората, вярващи в съвременната "западна цивилизация", но бъркате-и в нея аз виждам страшно много проблеми, и в нея има пропаганда. Обаче не можете да сравнявате да кажем САЩ или Англия с НРСК. Ако в СК хората живееха само със "сериозни ограничения" щяха ли да са позволени снимки само на определени места? Щяха ли туристите да са задължени да ходят по всяко време с идентификационни карти на вратовете? Щеше ли полицията да ви следи по всяко време? Щяха ли на митницата да ви проверяват фотоапарата за евентуални "забранени" снимки? Щеше ли да има пълна цензура за медиите? Помислете върху това.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: depressor
Категория: Лични дневници
Прочетен: 28213
Постинги: 7
Коментари: 6
Гласове: 6
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930